Karjala / Karelia kuuluu Suomelle - Pro Karelian fokus.
Karelia / Karelia is a part of Finland - Pro Karelia's focus.


Tietoa kirjoittajasta


Veikko Saksi
kauppat. maisteri

E-mail
Kirjoittajan muita artikkeleita

18.12.2013
»  FINNOPHOBIA REPLACES FINLANDIZATION

19.03.2013
»  KARELIA - STOLEN TERRITORY

02.11.2012
»  CURRENT INTERPRETATIONS OF THE AGGRESSION BY THE SU AGAINST FINLAND

18.02.2009
»  FINLAND: RIGHT TO RETURN AND RIGHT TO RESTITUTION

  Lisää artikkeleita kirjoittajalta

  Artikkeli-arkisto
Include your email address to our Media, Political or Karelian list. You'll get information of the Karelian issue - mainly in Finnish.

Copyright 2008-2018 © Pro Karelia ry. You can copy the articles. Please mention the source of the article - Pro Karelia ry, www.prokarelia.net

  The personal registers of Pro Karelia

18.01.2009
Veikko Saksi

KARELIA KLUBI RY:N VUOSIKOKOUS 25.03.2009

- Tervetuloa vuosikokoukseen!
- Katsaus Karjalan palautuksen nykytilaan
- Klubin jäsenmäärä noin 2 300
- Klubin hallitus pyrkii voimakkaaseen kehitykseen
- Kevään 2009 aluepalaverit
- The Soviet Story ja Fire and Ice

Tervetuloa vuosikokoukseen!

Karelia Klubi ry:n varsinainen vuosikokous pidetään

Keskiviikkona 25.03.2009
Klo 17:30 kahvi, pulla ja kirjojen ostomahdollisuus
Klo 18:00 vuosikokous

Helsingin kristillinen opisto, juhlasali
Kuukiventie 6, Laajasalo, Helsinki


Eniron kartta


Ennen kokouksen alkua mahdollisuus vahvistaa itseään kahvilla ja pullalla. Maksu on vapaaehtoinen. Klubi-kauppias Päivikki Tiilikka esittelee mielellään tuotteitaan, esim. kirja- ja dvd-uutuuksia.

Katsaus Karjalan palautuksen nykytilaan

Kokousavauksen jälkeen klubin puheenjohtaja esittää tiivistetyn katsauksen Karjalan kysymyksen nykytilaan ja lähiajan näkymiin.

Kokouksen esityslista tärkeimpine liitteineen jaetaan kokouksen alussa sekä etukäteen niille jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet email-osoitteensa. Varsinainen kokouskutsu Suomessa asuville jäsenille lähetetään helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kaikki jäsenet ja jäsenkandidaatit ovat tervetulleita! Vuosikokouksen tarkoituksena on kokousannin lisäksi tuoda esille klubin toimijoita, lähentää klubin jäsenistöä ja esitellä toimintaperiaatteita. Tämän vuoksi klubin toiminnasta kiinnostuneet ovat myös tervetulleita.

Klubin jäsenmäärä noin 2 300

Karelia Klubi ry on toiminut 4.5 vuotta, jonka aikana se on vakiinnuttanut asemansa karjalaisessa kentässä. Klubissa on lähes 2 300 jäsentä ja jäsenmäärä on kasvava.

Jäsenmäärän kasvaessa kokousjärjestelyt muuttuvat siten, että Hallitus on valinnut vaalivaliokunnan miettimään etukäteen kokousasioita.

Tässä kokeiluvaiheessa hallitus toimii samalla vaalivaliokuntana, mitä ei kovin demokraattiseksi menettelyksi voi sanoa. Kyse on käytännön kokemusten saamisesta ja sen varmistamisesta, että eri tehtäviin on mahdollisuus saada kykeneviä henkilöitä. Vaalivaliokunnan valitseminen kokouksen toimesta edellyttää sääntöjen muuttamista.

Klubin hallitus pyrkii voimakkaaseen kehitykseen

Vuoden 2008 loppupuolella uusiutunut klubin hallitus on ryhtynyt erittäin aktiivisesti kehittämään toimintaa. Tavoitteena on, että kevään 2009 aikana klubi olisi entistä iskukykyisempi usealla Suomen paikkakunnalla ja sillä olisi yksityiskohtaiset toimintasuunnitelmat eri sektoreille.

Klubin toiminnassa on tällä hetkellä kaksi fokusteemaa: alueorganisaation kehittäminen ja varainhankinta. Klubi on luonteeltaan lähinnä kenttä-organisaatio, minkä vuoksi aluetoiminnan aktiivinen käynnistäminen on keskeinen tavoite. Olisi toivottavaa, että ne henkilöt, joilla on mahdollisuus toimia omalla alueellaan aktiivisesti, ottaisivat puheenjohtajaan yhteyttä.

Varainhankinnan merkitystä on tarpeen voimakkaasti korostaa. Mahdollisuus julkaista Karelia Klubi –lehteä riippuu varainhankinnan onnistumisesta. Lähes minkä tahansa toiminnan ylläpitäminen tai käynnistäminen edellyttää varoja. Tästä asiasta on hyvä keskustella laajasti vuosikokouksessa.

Kevään 2009 aluepalaverit

Klubi-hallituksen tavoitteena on järjestää kevään 2009 aikana noin kymmenkunta aluepalaveria eri puolille Suomea. Aluepalavereista ilmoitetaan klubin omilla verkkosivuilla ja email-kirjeillä.

Aluepalavereissa eli klubi-illoissa pyritään aikaisempia vuosia tavoitteellisempaan toimintaan. Sen vuoksi tilaisuuksista ilmoitetaan myös paikalliselle medialle ja toivotaan, että yleisöä kertyisi hyvin.

Jokaisessa aluepalaverissa on Karjalan palautuskysymykseen liittyvä alustus ja keskustelu. Lisäksi keskustellaan mahdollisimman tuloksellisesti klubin alueorganisaation rakentamisesta ja varainhankinnasta.

Olisi toivottavaa, jos alueilta tulisi klubin puheenjohtajalle ehdotuksia palaverien ajankohdiksi ja kokoonkutsujiksi.

The Soviet Story ja Fire and Ice

Vuosikokous on viimeinen tilaisuus, jossa suurta mielenkiintoa herättäneestä latvialaisen Edvins Snoren The Soviet Story –filmistä tehtävää dvd’tä voi ostaa ennakkotilaushintaan 22 eur. Normaalihinta on 25 eur., sis. alv.

Klubi-jäsenten jäsenalennus 10 % lasketaan normaalista hinnasta. Ennakkotilaushinnasta ei ole mahdollista antaa enää erillistä jäsenalennusta. On mahdollista, että dvd on jo myynnissä ko. tilaisuudessa, kyse on 2 – 3 päivän marginaalista. Dvd:ssä on suomenkielinen tekstitys.

Samalla Klubi Kaupasta voi ostaa kirjojen lisäksi maailmalla lukuisia palkintoja saanut Fire and Ice, Tuli ja jää -dvd, joka on erittäin hyvä dokumentti Suomen talvisodasta.

Tervetuloa! Tuo ystäväsikin mukaan!

Karelia Klubi ry
Hallitus

Veikko Saksi
puheenjohtaja
^  Takaisin ylös      Lisää artikkeleita kirjoittajalta      Artikkeli-arkisto 
Karjalan ja Petsamon palautus -kirja on julkaistu 14.10.2010 Tarton rauhan 90-vuotispäivänä.

Kirja käsittelee Suomen, Venäjän ja EU:n välisten suhteiden kannalta keskeisiä, vielä avoimia kysymyksiä: sotaan syyllisyys, sotasyyllisyys, evakkojen omaisuuden restituutio ja pakkoluovutettujen alueitten palautus.

Tilaa kirja Karelia Klubi Kaupasta, sähköposti tai 05 541 6450, hinta 19:50 euroa.

Koko Suomen kartta vuodesta 1920
Please transfer to Kansalaisvetoomus Internet site. This is an apply for the return of Karelia. It's not a membership form.SIIRRY KARELIA KLUBI KAUPPAAN

Candomino laulaa karjalaisia lauluja [mp3-file].SIIRRY KARELIA KLUBI KAUPPAAN

Karjalan satakielen Laps' olen Karjalan [4.9 MB mp3-file].