Karjala / Karelia kuuluu Suomelle - Pro Karelian fokus.
Karelia / Karelia is a part of Finland - Pro Karelia's focus.


Tietoa kirjoittajasta


Veikko Saksi
kauppat. maisteri

E-mail
Kirjoittajan muita artikkeleita

18.12.2013
»  FINNOPHOBIA REPLACES FINLANDIZATION

19.03.2013
»  KARELIA - STOLEN TERRITORY

02.11.2012
»  CURRENT INTERPRETATIONS OF THE AGGRESSION BY THE SU AGAINST FINLAND

18.02.2009
»  FINLAND: RIGHT TO RETURN AND RIGHT TO RESTITUTION

  Lisää artikkeleita kirjoittajalta

  Artikkeli-arkisto
Include your email address to our Media, Political or Karelian list. You'll get information of the Karelian issue - mainly in Finnish.

Copyright 2008-2018 © Pro Karelia ry. You can copy the articles. Please mention the source of the article - Pro Karelia ry, www.prokarelia.net

  The personal registers of Pro Karelia

17.05.2018
Veikko Saksi

HERMOMYRKKYÄ SKRIPALIEN AUTOON

Tämä artikkeli on myös videona mm. seuraavilla sivuilla: Pro Karelia ry, Karelia Klubi ry, Karjalan Kuvalehti ja YouTube.

Venäläisen ex-vakooja Sergei ja hänen tyttärensä Julia Skripalin myrkytystapaus on vienyt Venäjän lännen kanssa kylmän sodan partaalle. Ehkä jopa kylmään sotaan, hyvin lähelle kuumaa sotaa.

Kun eivät muuta osaa, niin molemmat osapuolet karkottavat diplomaatteja, minkä ennättävät.

Kyse on Iso-Britannian ja Venäjän välillä vakavasta asiasta, puhumattakaan Skripaleista, jotka ovat hyvin heikkoina myrkytyksestä.

Venäjällä ei sovi kuvaan, että tunnustettaisiin tämä myrkytystapaus. Entisen KGB-mies Vladimir Putinin ollessa maan presidenttinä, mitään ei tunnusteta. Vain Venäjän suuruus pitäisi tunnustaa.

Venäjä elää siten Stalin maailman ajan tunnelmissa. Tämä ei ole ihme, kun muistetaan koko aika, että Putin on KGB-mies ja hän ihailee Stalinin saavutuksia.

Sekä Stalin että Putin ovat molemmat Venäjän salaisen palvelun kasvatteja, joilta ei edes voida odottaa "normaalia" läntistä käyttäytymistä. KGB:stä, kuten ei muistakaan ns. turvallisuusorganisaatioista, lähdetä kävelemään, vaan niistä poistutaan vain kuoleman kautta.

Tähän Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on lisännyt maaliskuun lopussa 2018 väitteen, että Skripalien myrkytystapauksessa Britannian salaisella palvelulla oli osuutta asiaan ja että "Lontoo yrittää tarkoituksellisesti esittää Venäjän kielteisessä valossa".

Ei Venäjää tarvitse edes esittää kielteisessä valossa, se osaa itse toimia siten aivan hyvin. Venäjän talous ja moni muu asia on pahasti kuralla. Tämän presidentinhallinto ja ulkoministeriö pyrkivät unohtamaan ja salaamaan kansalta mahdollisimman hyvin.

Joten tiedottaja kertoo vain sitä, mitä hänen kivikasvoinen päämiehensäkin kertoo eli länsi on paha ja Venäjä on ainoa hyvä. Venäjä on kaikkea muuta kuin hyvä.

Novitšok-hermomyrkkyä laitettiin Skripalin auton ilmastointijärjestelmään. Sen näköjään molemmat osapuolet hyväksyvät.

Venäjä salaa sen mahdollisimman täydellisesti, että vain Venäjällä on pääsy tähän myrkkyyn tai sitten se on toiminut törkeän huolimattomasti antaen joidenkin "pahojen poikien" varastaa sen.

Oli kummin päin tahansa, Venäjä on joka tapauksessa vastuussa täydellisesti Sripalien myrkyttämisestä. Kun vielä otetaan huomioon, että ex-vakoojana Skripal oli Putinia vastustava henkilö, on todennäköistä, että Putin on määrännyt hänen kohtalonsa.

Tämä tuo jälleen esille sen, että Venäjä toimii väkivallan periaatteella, kuten on tuhansia vuosia aikaisemminkin toimittu. Väkivalta voi muuttaa muotoaan, mutta se ei katoa mihinkään.

Väkivallan keinoihin liittyvät niin myrkytykset kuin diplomaattien karkoituksetkin. Kun vain väkivalta osataan, ei ihmisillä ole hajuakaan win-win -periaatteesta. Se on kuitenkin aina lopullisen voittajan valinta.

On myös mahdollista, että Venäjä ei edes halunnut tapaa Skripalia, sillä käytetty myrkky on todella tehokas ja sen olisi luullut tappavan Skripalit.

Yksi mahdollisuus on se, että Venäjä haluaa lännen tietävän, että se pystyy tällaisiin myrkytyksiin, vaikka samanaikaisesti Venäjä tiukasti kieltää millään lailla sekaantuneensa asiaa.

Tämä on kylläkin tyypillistä venäläistä toimintaa, jossa valehdellaan aina. Vaikka mitään syytä valehteluun ei edes olisi, silti valehdellaan. Sellainen on edes suhteelliseen demokratiaan tottuneelle outoa toimintaa!

Tämä oli Karjalan Kuvalehden 02/2018 pääkirjoitus.

^  Takaisin ylös      Lisää artikkeleita kirjoittajalta      Artikkeli-arkisto 
Karjalan ja Petsamon palautus -kirja on julkaistu 14.10.2010 Tarton rauhan 90-vuotispäivänä.

Kirja käsittelee Suomen, Venäjän ja EU:n välisten suhteiden kannalta keskeisiä, vielä avoimia kysymyksiä: sotaan syyllisyys, sotasyyllisyys, evakkojen omaisuuden restituutio ja pakkoluovutettujen alueitten palautus.

Tilaa kirja Karelia Klubi Kaupasta, sähköposti tai 05 541 6450, hinta 19:50 euroa.

Koko Suomen kartta vuodesta 1920
Please transfer to Kansalaisvetoomus Internet site. This is an apply for the return of Karelia. It's not a membership form.SIIRRY KARELIA KLUBI KAUPPAAN

Candomino laulaa karjalaisia lauluja [mp3-file].SIIRRY KARELIA KLUBI KAUPPAAN

Karjalan satakielen Laps' olen Karjalan [4.9 MB mp3-file].